Aktuelle udstillinger og events:


Korpus Kompleks - 18. november 2021 - 9. januar 2022

Korpus Kompleks af Heidi Hove og Ulla Eriksen

Kompakte håndklædeorganismer, sammenstykkede skikkelser og performance med repetitive ordklage fra baderummet. KORPUS KOMPLEKS er en udstilling af Ulla Eriksen og Heidi Hove, der præsenterer en række nye værker med afsæt i krop.

På udstillingen tager de to kunstnere udgangspunkt i velkendte elementer fra omklædningsrummet, fx. håndklædet og badesandaler, for at sætte fokus på den menneskelige krop og de erfaringer den bærer med sig - skrøbelighed, modtagelighed, styrke og forandring.

De to kunstnere skaber sammen en kontrastfyldt udstilling, hvor de konkrete elementer fra omklædningsrummet bearbejdes på vidt forskellig vis i en henholdsvis abstrakt og figurativ retning. 

Ulla Eriksen arbejder med amorfe former skabt i sammensyede håndklæder og sand. I Heidi Hoves underfundige figurationer kommer det disharmoniske tydeligt til udtryk ved hendes sammensatte brug af træ, jern, beton og fundne materialer. Det blandes med en trestemmig lyd-performance, som sætter krop på ord og ord på krop til åbningen.

Udstillingen er en kompleks helhed af forskellige udsagn, som kredser om krop og kropslige udtryk, når det rå, det organiske, det foruroligende, det humoristiske og det akustiske møder det kliniske interiør i omklædningen.

Udstillingen kan opleves i omklædningsrum 3, fra 18. november 2021 - 9. januar 2022 Åbningstider: Hverdage kl. 11-17, onsdag lukket - Fernisering: 18. november kl. 17-20 med performance kl. 18.00


Tidligere udstillinger og events:


Udstilling af Mogens Jacobsen -10.September -24.Oktober 2021

Korrigerede regler og slogans  Udstilling af Mogens Jacobsen

Mogens Jacobsen laver et tekstbaseret univers i omklædningsrum 3, hvor der på flere grønne LED skærme vises regler for et særpræget spil. De nye regler er formuleret af en kunstig intelligens, der er trænet på henholdsvis DBU’s fodboldregler, FN’s verdensmål og den danske Grundlov. Gennem foreningen af disse konstitutive tekster, skitseres et absurd nyt spil.
Samtidigt forsøger systemet at finde definitioner på spillet via Google-søgninger, og resultaterne læses op af en syntetisk stemme i rummet.

Udstillingen var en del af ART OF SPORT - ONSIDE  I samarbejde  med Copenhagen Contemporary og med støtte fra Statens Kunstfond og Copenhagen Contemporary.


1. Juli - 29. August - Udstilling med Kristoffer Akselbo

Sound of Bones - Udstilling af Kristoffer Akselbo

- Allan Simonsen!
- Allan Simonsen!
- Zombie!
- Allan Simonsen hvad gør han?!
- Hvad er det med Benin i Vestafrika og Frankrig og Haiti.
- De dybe voodoo traditioner, den hemmelige forbindelse.

I sportsverdenen krydses grænsen ofte imellem tro og overtro. Ritualer og religiøse fagter er en vigtig del af moderne sport, både for udøveren og den betragtende. Særlige numre på trøjen, græs der skal smages samt religiøse kors der tegnes hen over brystet. I sportsverdenen danner det uforklarlige ofte grobund for myterne og eneren.
I 2009 sad Jørgen Leth på Café Florita på Haiti med en sær forespørgsel afsendt på mail af Kristoffer Akselbo: ”Kære Jørgen Leth, tror du ikke, der er en sammenhæng mellem Allan Simonsens brækkede ben i fodboldkampen mod værtsnationen Frankrig EM 1984, og at han i 1977 lod sig skyde i filmen Skytten i en rolle, hvor han spillede sig selv?”
Dette besynderlige spørgsmål svarede Jørgen Leth på, og det blev til en humoristisk fortælling om voodoo og sport. Interviewet blev indspillet på en lille båndoptager og rummede et ekko af Haitis fjerne kyster og støj fra gade og café.
Interviewet fra 2009 danner grundlag for den animerede kortfilm og installation Voodoo Simonsen (Sound of Bones), hvor Jørgen Leth forklædt som 3D-avatar, holder en fem-minutters monolog om en konspiration, der omhandler Allan Simonsens brækkede ben og voodoo.

Kortfilmen er omdrejningspunktet for Kristoffer Akselbos installation i omklædningsrum nr. 3.
Kristoffer Akselbo lavede endvidere en performance til ferniseringen d. 1.7. Derudover d. 12.8 og d. 29.8.

Udstillingen var en del af ART OF SPORT - ONSIDE  I samarbejde  med Copenhagen Contemporary og med støtte fra Statens Kunstfond og Copenhagen Contemporary.


 

12. August 2021 - Kunst på plænen

Kunst på plænen -  sportsligt kunstprogram på plænen

D. 12. august 2021 præsenterede  Skjold Contemporary, Copenhagen CC og FC Kunstakademiet et sportsligt kunstprogram på plænen, tribunen, løbebanerne, i kommentatorboksen, omklædningsrummene og på storskærm.
Som sportshold spillede de studerende fra Det Kgl. Danske Kunstakademi og forfatterskolen i København sammen på fodboldbanen,  i kunstens navn og præsenterede Golden Goal - et kunstprogram spækket med performances, installationer, video- og lydværker. Man kunne blandt andet følge et marathon, der blev løbet på stadions løbebaner, en danseperformance i to spor, en fodboldperformance med fokus på kroppens hukommelse og spillets koreografi, en 3d skulptur af FC Kunstakademiets eneste målscorer og meget mere.
I løbet af aftenen var det muligt at købe øl, vand og andre forfriskninger, som kan nydes på tribunen eller som picnic på plænen. 

DE DELTAGENDE KUNSTNERE VAR:
Ellis Achong Karker, Peter Højlund Palluth, Jeppe Lange, Vibe Kilde, Niels Østergaard Munk, Laurtis Gulløv, Erdal Bilici, Kristoffer Akselbo, Silas Toft, Valdemar Bisgaard Thomsen, Aske Thiberg, Sara Sjölin, Thorgej Steen Hansen, Maria Catalina Heitmann.

Udstillingen bredte sig over hele Østerbro Stadion – i omklædningsrummene, på tribunen, tunnelen under tribunen og på plænen.

ART OF SPORT: ONSIDE
I forbindelse med udstillingen Art of Sport på Copenhagen Contemporary, udgjorde udstillingsstedet  Skjold Contemporary en satellit for mødet mellem sport og kunst – en satellit, der direkte brugte sportens arena som udstillingsrum. Med Art of Sport – Onside har Skjold Contemporary og CC skabt en vifte af kunstprojekter der breder sig over klubbens omklædningsrum samt indtager tribunen og plænen på Østerbro Stadion. 

FC KUNSTAKADEMIET
FC Kunstakademiet startede som et socialt eksperiment udi at danne et fodboldhold på kunstakademiet i København. Til trods for at de individuelle kvaliteter var overraskende imponerende, lykkedes det aldrig at gøre sig gældende i universitetsturneringen. Faktisk lykkedes det kun at score et enkelt mål i den ene sæson, der blev taget del i. Det enestående mål er portrætteret skulpturelt i udstillingen på Østerbro Stadion. Coronapandemien og den forudgående vinter satte en midlertidig stopper for den benhårde fodboldtræning, men i anledning af Art of Sport: Onside, og i samarbejde med Skjold Contemporary og CC, genopstod holdet med henblik på at gøre det, de er bedst til: at lave kunst.


 
ZIDANE - a 21st century Musical - 6. maj 2021 - 25. maj 2021

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Klasselærere porttitor augue en turpis porttitor maximus. Nulla luctus Elementum felis, sit amet condimentum Lectus rutrum own.

ZIDANE: A 21st Century Musical af Sara Sjölin

Kunstner og sanger Sara Sjölin har transformeret Philippe Parreno og Douglas Gordons dokumentariske videoværk Zidane: A 21st Century Portrait til en musical. På Skjold Contemporary kan sangene opleves til Sjölins installation af malede portrætter af den legendariske fodboldspiller Zinedine Zidane.

Zidane: A 21st Century Musical kan opleves i omklædningsrum nr. 3 fra d. 6.5-23.6 2021.

I samme periode kan Thorgej Steen Hansens Viva, Olé a Go-Go ses eller genses i omklædningsrum nr. 6.

Udstillingerne er en del af Art of Sport - Onside, som er blevet til i et samarbejde med Copenhagen Contemporary.


Viva, Olé a go-go - Fra 11. September 2021 /udstillingen kører stadig

Viva, Olé a Go-Go  af Thorgej Steen Hansen

Thorgej Steen Hansens udstilling ”Viva, Olé a Go-Go” på Skjold Contemporary folder sig ud, som en stedsspecifik totalinstallation der i
kraft af sin udsmykningsmæssige karakter helt simpelt skriver sig ind i udstillingsrummets daglige funktion som omklædningsrum for Boldklubben Skjolds forskellige fodboldhold.
Installationen består af et stort sammenhængende vægmaleri der folder sig ud i hele rummet; fra gulv til loft og hen over alle fire vægge: Et abstrakt totalmaleri af konkret malerisk karakter der form- og farvemæssigt slår en visuel rytme an i samspil, såvel som modspil, til rummets arkitektoniske struktur og detaljer.
Samtidigt tager vægmaleriet inspiratorisk afsæt i udvalgte fodboldtrøjer og gør brug af den farverighed og formmæssige dynamik der kommer til udtryk i designet og farvesammensætningen på mange af de spillerdragter, som man ser forskellige fodboldhold verden over iklæde sig inden de løber på banen.
Sidst, men ikke mindst, vil der som en integreret del af installation blive vist en række korte samspillende kunstvideoer på to monitors monteret direkte, og i forhold til hinanden, på én af de fire vægge i rummet:
De fleste af videoerne har det tilfælles, at de har en stopmotionsagtig karakter. Fx udfolder nogle af videoerne sig som en slags diasshows bestående af stillbilleder fundet på nettet, som viser forskellige fodboldspillere og fodboldhold i aktion verden over på tværs af køn, alder, tid og sted. Andre videoer er mere abstrakte og spiller direkte sammen med vægmaleriet, idet de tager afsæt i udvalgte fodboldtrøjers mønstre og farvemæssige sammensætninger. En helt tredje kategori består af digte, samt faktuelle tekster om fodboldens historie, der fortælles med et og, i nogle tilfælde, flere ord pr. frame.
Udstillingen vil gennem hele udstillingsperioden være åben efter aftale. Derudover vil det frem til den 30. september være muligt at komme forbi til fem specielt udvalgte åbningsdage. Til fire af disse fem dage vil kunstneren selv være til stede i omklædningsrummet for at fortælle om ideerne bag udsmykningen, og en enkelt af dagene vil have karakter af en oplæsningsaften, hvor Thorgej Steen Hansen vil læse et udvalg af egne digte op, deriblandt en række fodbolddigte - mere info om de fem åbningsdage følger nedenfor.

- præmieret af Statens Kunstfond som Årets bedste udstilling
Udstillingsperioden er forlænget, så du kan se den frem til November 2021