Præmiering af Statens Kunstfond

Statens Kunstfond har præmieret vores nuværende udstilling af Thorgej Steen Hansen.
Statens Kunstfond valgte at præmiere udstillingen i omklædningsrum nr.6 med totalinstalationen Viva, Olé a Go-Go af Thorgej Steen Hansen med følgende begrundelse:
”Thorgej Steen Hansen præmieres for sin udstilling ”Viva, Olé a Go – Go” på Skjold Contemporary. Udstillingen folder sig dynamisk og overbevisende ud, som en mange facetteret stedsspecifik totalinstallation, der i kraft af sin udsmykningsmæssige karakter helt simpelt skriver sig ind i udstillingsrummets daglige funktion som omklædningsrum for Boldklubben Skjolds forskellige fodboldhold.
Værket tager udgangspunkt i rummets fysiognomi, som bliver rammesættende for væggenes bemaling, der peger på bygningens funktion, og som samtidig i sin farvesammensætning refererer til bl.a. fodboldtrøjen som fænomen. På den ene væg hænger en skærm, som viser en film bestående af en række korte fodboldklip der er sat i system, og hvor alle niveauer er repræsenteret. Værket væver på eksperimenterende vis formmæssige, kropslige, konkrete og abstrakte lag sammen til et stramt, men åbent udsagn, der inden for fodboldfeltets ramme diskuterer (i denne kontekst uvante) emner som bl.a. reggaekultur og feminisme.
Thorgej Steen Hansen præmieres for sit mod til, insisteren på og succes med at lave en temporær udsmykning i et så underfundigt udstillingssted, som et omklædningsrum.”

tidligere udstilling: Soccern- fodboldfænomener

En fællesudstilling af og med Carl Schmidt, William Nielsen og Tobias Grann fra kunstnergruppen Angarde.

Er lyden af tribunerne, som kun kan opleves på stadion, egentlig forbeholdt fodboldkampens hede? Hvad kan offside betyde? Hvordan lægger vi mærke til Dannebro? Hvor betydeligt er grundlaget for vores gruppeindkapsling, kærlighed og had til hinanden? Hvad skyldes vores behov for interaktion med sporten? Hvem kan spille fodbold? Hvem er ude og hvem er inde? Hvem er vindere og hvem er tabere?

Udstillingen kunne ses i perioden 14.2.-1.3. 2020 og havde værker i mange forskellige formater som alle forholdt sig til fodboldfænomener i streg, digitalt, video, elementer mm


Fodboldens vokabularium

En udstilling planlagt med 11 kunstnere i holdopstillingen, som hver bidrager med deres fortolkning af fodboldens vokabularium. Udstillingsperiode: d. 29. november - 14. december 2019.

Skjold Contemporary præsenterede Fodboldens vokabularium - en gruppeudstilling, hvor 11 samtidskunstnere gennem 11 værker undersøgte almene ord og udtryk fra fodboldens verden. Hvordan fortolker samtidskunsten beskidt spil, offside eller en falsk nier? Kan samtidskunsten lære af fodboldkulturen og omvendt?
Historisk har samtidskunsten og fodboldkulturen ikke haft meget med hinanden at gøre. Kunsten ses ofte som elitær, svær tilgængelig og højt placeret på piedestalen. Modsat opfattes fodboldkulturen som lavkultur, men med en bredere folkelig appel.
Udstillingen byggede bro mellem samtidskunsten og fodboldkulturen og var derved med til at åbne øjnene for kvaliteter i begge lejre.

Udstillingens kunstnere var:
Biba Fibiger, Frank Altschul Jensen, Jacob Borges, Jakob Ørsted, Kristoffer Akselbo, Lars Bent Petersen, Lise Nørholm, Mette Høyen Andersen, Peter Højbjerg, Thorgej Steen Hansen og Ulla Hvejsel

.Til ferniseringen havde vi besøg af godt 100 gæster som kunne møde alle de udstillende kunstnere og undervejs opleve bandet Bongvand give en forrygende intimkoncert


Udover udstillingen Fodboldens Vokabularium har vi gennem 2019 afholdt 4 performancekunstevents på vores hjemmebane, Omklædning nr. 6
Alle under overskriften: Kampstart kl.19.00
4 forrygende kunstnere har hver givet deres bud på en kunstnerisk oplevelse udsat for benspænd fra fodboldens verden. Alle events har været sat op i en ramme af 2 x 45 min og en 15 minutters pause.. 
2019 bød på flg. performancekunstnere: Claus Ejner  - Mette Kit Jensen - Anu Ramdas - Olof Olsson